24 Ekim 2012 Çarşamba

GÜN, ÖDÜL, BLOGLAR...

bugün evden dışarı hiç çıkmadım. tembelliğin doruğundayım. ama tamamen fiziksel bir tembellik. yoksa oturduğum yerde çok iş yaptım. az hareket, çok iş... bugünün sloganı bu. ben, kahvem, defterler, kitaplar, rengarenk kalemlerim... yayıldıkça yayıldık. çalıştım tüm gün. okudum, okuduklarımın altını çizdim, not çıkardım, yazdım... iyi geldi evde olmak. 

bakıyorum da bu aralar herkes bunalımda mı ne? çoğunluk karamsar şeyler yazmış. gerçi bazı bloglar var ki, sürekli bunalım takılıyor. sıkılmıyorlar mı acaba kendilerinden diye merak etmiyor değilim. nedir bu yaşta bu kadar melankoli ayol? silkelenin biraz, kendinize gelin! bunu kendime de söylüyorum. iki gündür bir sinir, bir stres bende, sormayın. 

neyse işte, toparlanmaya karar verdim. zira kendimden feci sıkıldım. bunun için de ilk adım olarak buraya yazayım bari dedim. 

geçen gün biricit ödüllendirmiş beni. ödülün amacı, takipçi sayısı 200'den az olan blogları tanıtmakmış. ben de ödüllendirmeden önce şunu belirtmeden geçemeyeceğim; tanıtmak istediklerim benim severek okuduğum bloglar sadece. yoksa, haydi elinden tutalım okuyucu sayısını artıralım gibi bir durum yok. o yüzden okuyucu sayısı ile ilgilenmeden vereceğim linkleri ve alfabetik sıra ile:



1- adeta nebula: bilenler bilir derya taşındı, bu da yeni adresi. her daim keyifle okuduğum, düşüncelerini kendime yakın bulduğum bir blogger derya. onun bloğunda her konuda yazılmış bir şeyler bulabilirsiniz eminim. 

2- duygusal komedi sevenler: ahu kadar eğlencelisini zor bulursunuz. beni en çok güldüren blog sanırım.

3- mavikalemdekiler: edebiyat seviyor musunuz? narda iyi bir adres olabilir sizin için, ben keyifle okuyorum.

4- nilberk: nil, genellikle oğlu berk ile ilgili yazıyor ama sanmayın ki annelik dersi veriyor. eğlenceli, kimi zaman hınzırca, kimi zaman çekişmeli geçen günler.

5- pınar: arada coşar bloğu kapatacağım diye tutturur, arada taşar saat başı yazı yazar, arada küser birilerine, belki tüm dünyaya... keyiflidir, güzel yazar, okuyun derim hala takip etmeyeniniz varsa. o da her türden yazan bloggerlardan. bir de durup durup "yazmayı bırakacağım, bloğu kapatacağım..." diye tutturmasa tadından yenmez :)

5- suvebeyaz: suvebeyaz'ın yazdıkları kadar yorumları da eğlencelidir. son zamanlarda teziyle uğraşmaktan bloğa yazı koyamıyor ama bekliyorum, güzel bir dönüş yapar yakında. suvebeyazcım çabuk döööön :)

6- vladimir'in derdi: güzel denemeleri var vladimir'in. nadiren öykü de yayınlıyor. yakında kitabı çıkacak, imzalı bir tane edinmek için bloğunu ekleyin. yarın bir gün ünlü olunca "a... ben bu yazarı tanıyorum" der hava atarız eşe dosta :P

7- tanrı var mı? : enteresan videolar, yazılar bulabileceğiniz bir blog. özellikle "beynimiz ve biz" yazı dizisinin  herkesin ilgisini çekeceğini düşünüyorum, bir göz atın mutlaka.

8- zefir: yakın zamanda abonesi olduğum ve beğendiğim bir blog daha. özellikle edebiyat ile ilgilenenlere tavsiye ederim.

9- avram: alfabetik sırayı bozup sona sakladım onu. aslında saklamak da değil, yazmayacaktım. son dakika fikir değiştirdim. tanımasaydım da okurdum yazdıklarını. sevgili kıyağı değil yani :)


sevdiğim bir sürü blog var ama bu kadar olsun şimdilik. belki diğerlerini de bir başka yazıda tanıtırım.

teşekkür ederim biricitcim :)


17 yorum:

  1. Hiiiiç belli olmuyor-du iki gündür, bu halin.:P

    YanıtlaSil
  2. Hehehhe,yazar! kaprisi benim ki...Bazen kızdırıyorlar beni:))
    Canım senin gibi bir ustadan ''güzel yazıyor''sözünü duymak ne büyük bir ödül.
    Aslında biraz daha zorlasam daha iyilerini yazabilirim de kafama göre takılıyorum işte.
    Gidiyom gidemiyom ince belli Raziyem! böyle bir türkü var mıydı.?



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. estağfurullah ne haddime (ustalık konusu) :)

      ben senin öyle kafana göre takılmanı seviyorum pınarcım, devam et.

      kızdırdıkları zaman kız, küsme. sen olmayınca eksikliğini çok hissediyorum :)

      Sil
  3. aynen bende tambelim ama oturduğum yerden hiç bir şey yapmadım da toparlanmam lazım .. ödül için tebrik ederriiim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arada tembellik yapmak iyi oluyor. teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Hakikaten de bu arada insanlarda bir yazmama,i etmem hali var.. Ben de Pc den hayli uzakta kaldım bu ara. Ödül için teşekkürler. Yazdıkların için teşekkür ederim, yüzüm kızardı ya.. :)

    YanıtlaSil
  5. Vay be gözlerim doldu, Sırrakalem...Tanımlaman çok hoşuma gitti, tabi ki ders vermiyorum, veremiyorum çünkü :))) yoksa çok isterdim şöyle yapın, böyle yapın demeyi, ben çektim siz çekmeyin kurallar bunlar demeyi :)

    Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ders versen sıkıcı olurdu nilcim, hele benim gibi çocuksuzlar için :)) böylesi keyifli asıl :)

      Sil
  6. Obaaa :)) kimmiş bunlar diye yeni sekmede açtıktan sonra kendim olduğumu farkettim :) Ağzın bal yisin ya, karınca kararınca yazmaya çalışıyorum. Çok sağol, valla pek mutlu oldum

    YanıtlaSil
  7. Sürekli melankoli, biri beni mi çağırdı.
    Bazen sıksa da hüzün çoğu zaman huzurla eş değer benim için.
    Diğerleri için nasıl bilmem tabi ama hüzün güzeldir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eh onun da güzel tarafları vardır tabii ama üç günlük dünya, eğlenmek de lazım. fazla hüzün sıkıcı oluyor benim için, ruhum daralıyor :))

      Sil
  8. sırrakalemcimmmm, çookkk teşekkür ederim, yorumlarımı ve yazılarımı senin gibi eğlenceli birinin eğlenceli bulması hoşuma gittiii pekk çok:) sabah okudum yazını ama ancak şimdi yorum yazabildim, genç yaşta bunama belirtileri gösteriyorum sanırsam:) yazcam işallahhh şu manasızlık terk edince ruhumu :) sen yaz ama emiii, enerji veriyosun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tezin var, işin çok diye dokunmuyorum ama yetti gari, dön artık. seni okumayı özledim :))

      Sil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil