21 Eylül 2012 Cuma

AYIP ŞEYLER

kibar insanım. arada bir sinirlenip içimden "bok" demek, ne bileyim bir kadına mesela kötü bir sıfat kullanmak geliyor. gelmiyor desem yalan olur. öyle zamanda "hatun" diyorum. bu "hatun" lafını hiç sevmem ve bir kadına sinirlenmişsem ancak "hatun şunu şunu yaptı yaaa..." diye bahsederim. bir de "bok" diyorum. bazen.

sanırsınız saraylarda yetişmişim(!) kavga ederken karşıdakine hakaret eden insan sevmem. kavga insanın edebini ortaya koyar, kişiliğini... sanırsınız, saraylarda yetişmişim. öyle de hassasım.

kibar insanım. bazen çok sinirleniyorum. içinden küfürler geçen cümleler kurmak istiyorum; uzun, tren gibi... aklıma gelmiyor. ezbere küfür bilmiyorum. 'bilseydim keşke' diyorum sonra, rahatlardım belki öyle şeyler söyleyince. 

sinirim geçiyor zamanla. dibe çöküyor. bir tortu kalıyor tepede. ne bilmiyorum. kırgınlık belki... ya da kızgınlığın kendi tortusu...

kibar insanım. halbuki avazım çıktığı kadar bağırasım geldiği zamanlar oluyor. 

rüyalarımda öldürebilirim birini. küfür edebilir, hakaret edebilirim. oysa uyurken de aynıyım. hiç kötü söz etmiyorum. ne kötü... ne kötü...

kibar kibar oturmuş, kibar kibar yazıyorum. tortu benimle. takılıyoruz beraber, ayaklarımızı uzatmış. o da kibar, hiç sesi çıkmıyor. konu dışı şeylerden bahsediyorum arada ona. hiç sesi çıkmıyor. oturuyoruz. hiç küfür bilmiyor. 




14 yorum:

  1. Kolay.. ben sana sunturlu küfür listesi yapayım acil durumlarda çıkar oku.:P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok küfür duymak istiyorsan öyle konuşanlarla takıl, ben iyiyim böyle :)

      Sil
    2. sen küfür edesin gelip de edemediğin zamanlar beni haberdar et ben içimden geleni dışımdan da söylerim ikimizin yerine :)))

      Sil
    3. bana balık verme beenmaya, bana balık tutmayı öğret :P

      Sil
  2. ahh canım ne güzel,keşke bende senin gibi olabilsem.ben televizyonda gördüğüm bazı siyasetçilere saydırdıkça saydırıyom:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. onlara küfür yetmez sevdacım. türkçe yi bitirip dünyanın tüm dillerini sırayla kullansan yine yetmez :)

      Sil
  3. Šöyle ağız dolusu küfürü hakedenler çok ama aynı seviyeye inmek istemiyor insan ne yaparsın...

    YanıtlaSil
  4. küfürün bile seviyesi var galiba saliha. bazısı küfürlü konuşur hiç umursamaz, hatta gülersin. bazısında ise acayip ucuz, itici durur küfür. enteresan değil mi :))

    YanıtlaSil
  5. Nerede o eski küfürler... Küfür etmek aslında birinin haysiyetini zedeleyici, aşağılayıcı kelimeler yumağı. Yani eski türk filmlerinde kullanılan argo gibi. Ama günümüzde bakacak olursan ailenin dişilerine yönelik koymalı moymalı şeyler söylüyorlar. Bende hiç haz etmem, hele bi de küfür eden dişilerden nefret ederim.

    Çünkü o küfürler zaten dişilerin fizyolojik yapısına aykırıdır ve çok komik olur söylendiğinde. Komik olan onun düştüğü durum tabi. Küfür kötü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. küfür etmeyen kadın pek kalmadı gibi... ben de iddiamın aksine sarayda büyümedim tabii sinirlenince kötü sözler söylüyorum kendi kendime, söyleniyorum. ama abartmadan :)

      evet kadınlar kendi küfürlerini yaratmalı. biraz yaratıcı olmak lazım canım :P

      bol küfürlü konuşan erkek de itici. hele öyle ulu orta, bağıra çağıra konuştuklarında... ağızlarına acı biber süresim geliyor :)

      Sil

  6. Aaaa,çok ayıp, ağzına biber sürerim:p N.Narda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bana değiiiiiiiiil, küfür edenlerin ağzına sür :))

      Sil
  7. Dilimiz cok zengin :) Ingilizce'de bir fak var, bir san-of-e-bic, ha bir de madir-fakir, eee o kadar. Adamlar duygularini bu bir elin parmak sayisini gecmeyecek kadarcik betimlemeyle anlatmak zorunda kaliyor -ki yani insanin kendi dilinin yaraticilikta sinir tanimayan olanaklarina sukredip "Allah dusman ulke dilinin basina bile vermesin boyle seyi" diyesi geliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın ayça; küfür konusunda çok zengin bir dilimiz var, kabul etmek gerekir :))

      Sil