16 Ağustos 2012 Perşembe

OLİMPİYATLARDA YENİLİK

gazetecinin biri demiş ya, olimpiyatlar kadınlığı öldürüyor. bilmeyeniniz varsa diye alıntı yapayım hatta önemli(!) sözlerinden:

"Ben kadın derneklerinin yerinde olsam, olimpiyat oyunlarını şiddetle protesto ederdim. Olimpiyat halkalarının altına kadınlık simgesi artı işaretlerini koyardım...
Bu duyguya kapılmam için kadınlar arası yüzme yarışlarını izlemem yetti. Havuzdaki hanımların, kadınlıkla bir ilgisi kalmamış gibiydi. Kocaman omuzlar, küçücük kalçalar ve tahta gibi dümdüz göğüsler... Eğer mayolarının farklı biçimi olmasa, hepsini erkek sanacaktım. Hele göğüsler... Kadınlığın, analığın, bereketin simgesi olan göğüsler, hızı engelleyen birer "safra" olarak görülmüş olmalı ki, çocukluktan bu yana adeta budanmış.
Bazı kadın ciritçileri, güllecileri, güreşçileri, haltercileri, boksörleri saymıyorum bile... Onların görüntüleri hepten içler acısı... 

(...)
Size ütopik gelebilir ama bu konuda bir önerim var. Kadın sporcuların kronometre sonuçlarıyla yetinilmesin. Sıralama yapılırken sporcuların fiziksel görünümlerinin "kadına benzerliği oranında" artı ve eksi puanlar eklensin!.."

daha fazlasını bilmek isteyen olursa yazının tamamı burada.

ben düşündüm adam haklı. normalde televizyonu açmak aklına gelmeyen ben bile eve gelir gelmez ilk iş trt'yi açar oldum olimpiyatlar boyunca. iyi tamam yarıştılar, izledik, heyecanlandık, sevindik, üzüldük... peki ya göz zevkimiz ne oldu? gönlümüz doydu da, gözümüz doydu mu? yok canım nerede?..

erkek yüzücülerin harika vücutları var. bakmaya doyamıyor insan. zaten yüzme yarışması başka ne için izlenir ki? bakıp bakıp "amanın ne güzel vücutları var, kurban olduum ne de güzel yaratmış ohh..." demek için. aslında onlara da, bacaklarının güzelliğine göre ek puan verilmeli. 

cirit, gülle atanlar genelde ideal vücuttan uzak. o adamları eleyelim. hatta ciriti, gülleyi toptan olimpiyatlardan çıkaralım. 

uzun mesafe koşan erkekler çiroz. ne o öyle ayol... bu branşı da çıkarsınlar olimpiyatlardan. 

halterciler pek kısa, bodur. halteri tarihin tozlu sayfalarına gömelim.

topla oynanan her türlü oyun yasaklansın. erkek dediğinin topla fazla haşır neşir olması beni kıllandırıyor arkadaş. yanlış cinsel tercih edinecekler diye endişeleniyorum. su topu kalsın bir tek. onların vücutları çok güzel. zeus heykeli gibi adamlar. ya da topu kaldıralım, bir kadını atıp tutsunlar. suda bir şey olmaz nasıl olsa. ben gönüllüyüm. benim gibi bir sürü kadın da gönüllü olur zaten. 

basketbol, voleybol kadın takımını feshedelim, çok uzunlar. kadın dediğin narin olur, at gibiler affedersiniz. huh süper oldu bak şimdi olimpiyatlar.


güzellik yarışmaları, mankenlik yarışmalarına falan da gerek kalmadı, boşuna masraftı zaten. hay aklını seveyim senin gibi gazetecinin. mis gibi oldu olimpiyatlar yeminle(!) 



11 yorum:

  1. İngilize nasıl derler, "Moron" mu? İşte onun gibi bir şey. O şahıs.:P

    YanıtlaSil
  2. Hatta olimpiyatlara makenleri gönderelim de tam olsun,oldu olacak.
    Adamı da hiç tınlamıyorum.Gündemde kalmak adına yazılmış bir yazı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben gündemde kalmak için yazdığını sanmıyorum. öyle olsa bundan iyi aslında. daha fenası, bence gerçekten böyle düşünüyor efendi.

      Sil
  3. SIRRACIĞIM,BİN TÜRLÜ KAFA BİN TÜRLÜ AĞIZ VAR ŞU DÜNYADA.İşte ağzı olan konuşuyor gibi yazar olanda istediğini yazıyor.Bu insanın böyle düşünmesi beni bağlamıyor.Ama halka indiğin zamanda böyle kafalar çok.Ne yapacaksın.Köklerine kıran girmiyor ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle...

      merak etmeye başlamıştım seni nerelerde diye. diğer tarafta da göremeyince... ses verdiğin iyi oldu :)

      Sil
    2. Dğer taraf derken?Twitteri kapadım.Yoksa birilerine çatacağım:))
      Kapattım kurtuldum:))

      Yazasım yok.İçimden gelmiyor:(

      Sil
    3. evet twitter... benim hesap da öylesine duruyor girmiyorum pek. dün aklıma düştü, bir bakayım dedim yokluğunu gördüm :P

      neyse içinden gelmiyorsa yazma. iyi ol da... gerisi mühim değil :)

      Sil
  4. Bir tatile gidip geleyim inşallah.Yazarım belki o zaman.
    Denizi istiyor insan.Kendime gelirim belki.

    YanıtlaSil