6 Mart 2012 Salı

24 SAAT PROTESTOSU

okunacak çok kitap, izlenecek çok film, seyredilecek çok oyun, konuşulacak çok konu var. yetişemiyorum. artık 24 saat yetmiyor. her şey değişiyor, bu neden değişmiyor? ilk insan da günü 24 saat yaşıyordu, biz de... niye aynı kefeye konuyoruz sanki? karın doyurmak ve barınmak harici yaptıkları ne vardı ki? ha bir de üremek tabii ama onun süresi kaç dakika allaşkına... 

tamam yemek bulmak kolay değilmiş; gideceksin hayvan peşinde koşacaksın, avlanacaksın, bu arada ava giderken avlanmamak için de bir efor sarfedeceksin falan ama... şimdi çok mu kolay karın doyurmak sanki? hala ekmek aslanın ağzında. 

bir de edebiyat denen şeyi uydurdular, felsefeyi, yetmedi tiyatroyu, sinemayı yarattılar, aşkı çıkardılar başımıza, flörtü eklediler üstüne... hangi birini yapacağız bir gün içinde bilmiyorum ki... sanki bütün gün yan gelip yatıyoruz, bir de bunlara zaman ayıracağız. misal; kedi de 24 saat yaşıyor günü, yiyor yemeğini, yatıyor sıcak yere, arada kalkıp geriniyor yeniden yatıyor. oh... keyif yapsın bütün gün. kimse sormuyor ne okudun, ne izledin diye. "abi dün bir resim sergisine gittim..." diye konuşmuyorlar aralarında. iki miyav (karnım acıktı, çişim geldi kapıyı aç.), bitti gitti. çağ dışı bir uygulama bu, protesto ediyorum. modern çağa ayak uydurun kardeşim, günü uzatın. nedir yani azıcık yavaş dönse dünya kendi etrafında, çok şey mi istiyorum. 
dinozorlar da böyle boşluktan yok oldu işte. iş yok güç yok, takılıyorlardı.





13 yorum:

  1. Yarın sana bi saat alayım ben, 26 saat diliminden oluşan.:P

    YanıtlaSil
  2. hadi beni kandırdın, ya dünyanın geri kalanı? :)

    YanıtlaSil
  3. seni kandırmam yeterli değil mi? Tüm dünyayı da mı ikna etmem lazım? Çok şey istiyorsun ama.:P

    YanıtlaSil
  4. ben de yetmiyor yetişemiyorum. Yalnız burada kötü bişey var kızmayın bana yoldaş duyarsa kızabilir feci halde tesbihe sardım ne alakaysa:)) Şakur şukur elimde tesbih ya sabır mı demeli bilmem de:P

    YanıtlaSil
  5. ıssız bir adaya yerleşirsek mesele kalmaz. hatta saate de gerek kalmaz :P

    YanıtlaSil
  6. Niye kızayım yahu tespih çekiyorsun diye. Benim arabada da var;ayrıca kızacaksa Süreyya kızsın, adamın yanında çekiyorsundur tespihi şakır şukur.:))

    YanıtlaSil
  7. nehir ida
    tespihe nereden dadandın :))) işe yarıyor mu bilmiyorum ama o tip rutin sesler beni çok rahatsız eder. kendi kendime sinir olurum çeksem.

    YanıtlaSil
  8. :) isyanında haklısın bu kadar modern geçinen dünyanın şu saat işinin de bi çaresine bakması lazım

    YanıtlaSil
  9. :))

    ben de bu durumdan muzdaribim, ama saat dilimi 24 diil 124 olsa yetişilmez bütün bu dediklerine:)

    ıssız ada şahane fikir:)

    sen tembeldin di miiii:))

    YanıtlaSil
  10. suvebeyaz,
    doğru diyorsun ıssız ada en iyisi galiba.
    ben her konuda tembel değilimki. benim tembellik alanlarım başka :))

    YanıtlaSil
  11. 24 saat annelere hiç yetmiyor.napalım bunada şükür

    YanıtlaSil
  12. balböcükleri,
    kimseye yetmiyor belli ki, iş güç hiç bitmiyor :)

    YanıtlaSil