26 Eylül 2013 Perşembe

BIKTIRDINIZ GARİ

bu izmirlilerin "kızları şöyle güzeldir, kordonda içmesi böyle güzel..." muhabbetinden ölesiye sıkıldım. ben sıkılınca birilerinin de ümüğünü sıkasım geliyor. nedir kardeşim bir şehri kızlarının güzelliğine, gün batımına karşı bira içmeye indirgemenin manası? bu mudur yaşadığınız şehrin tüm güzelliği? 

efendim, istanbul'daki pek çok sanatçı, yazar aslen izmirli imiş... e?.. iyi bir şey mi şimdi bu? adam olun da izmir'de yaşayabilsin, istanbul'a göç etmek zorunda kalmasınlar. bunu becerince övünürsün. ayrıca rasim ozan kütahyalı da izmirli. onu ne yapacağız, kütükten mi silelim? 

istanbullu bir arkadaş birkaç sene önce izmir'e geldi. burada görüşemedik ama istanbul'a döndüğünde sordum nasıl buldun izmir'i diye. söylediği şey şu: 
"pek bir şey görmedim. kızlar o kadar da güzel değilmiş." 
"evet, güzelleri transfer ediyoruz size. çirkinler burada kaldık." 
"yok ya... yaz ortası olduğu için zaten çoğunluk yazlıklarındaymış, şehirde kimse kalmadı dediler."
"ha, en çok merak ettiğin şeyi göremedin yani?"
"ne bileyim ben üstat, övüp duruyorlar izmir'in kızlarını."
"iyi olmuş 'bir şey' görmediğin. rezil!"

budur yani istanbullu bir erkeğin izmir'e bakışı, buyrun... devam edin siz facebook'ta, orada burada izmir'in kızı, izmir'in kordonda birası paylaşımlarına...başka şey yok bu şehirde çünkü. seviyorsunuz şehrinizi çünkü. sevmez olun!

sanırsın bir ben varım koca şehirde çirkin. anam, bakıyorum gece görsen korkacağın tipler bile izmirliyim, güzelim paylaşımları yapıyor. n'oluyoruz yahu, aloooo? bir silkelenin, bir kendinize gelin. hepiniz mi aynada kendinizi adriana lima olarak görüyorsunuz? hadi gördünüz, bu mudur bütün numaranız, övünç kaynağınız? nasıl bir acizlik içindesiniz anacım siz?

memleketimden soğuttunuz beni; izmir'in kızı, izmir'in mankeni, izmir'in şarkıcısı, bilmem nesi diye diye... heeeppinizin başına yılmaz özdil kadar taş düşsün işşalla! bıktım gari!




14 yorum:

  1. canın sıkıldığında önceden haber ver, ümüğümü uzak tutayım; neme lazım.

    YanıtlaSil
  2. en iyisi ben yorum yapmayayım şimdi,çok feci:))

    YanıtlaSil
  3. Hay Ağzına sağlık dieysim geldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler... ben de rahatladım, şişmiştim :)

      Sil
  4. :))) yahu bunların hepsi böyle, sadece İzmir'in kızları ile sınırlı değil bakış açıları.. Tek ilgilendikleri şey kızlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o da var tabii :))))
      ama bizim adımız çıkmış ya, hepten azıtıyorlar :P

      Sil
  5. İsmi lazım diyil. Sözlüklerden birinde izmir in kızları başlığı açılmış bir kaç saat içinde yapılan girilerden sonra sözlüğün neredeyse üçte biri uçurulmuş, üçte biri ceza alıp iki hafta yazı yazamamıştı. Geri kalanı da her zamanki gibi bön bön, mel mel bakakalmıştı. Konu üstüne çok şey yazılır ama sen güzel bri özet yapmışsın. Ben sessiz kalan üçte birden olmayayım diye sırf ondan yazdım. (diye de bir açıklama getirdim) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o birkaç saatte neler yazıldı kim bilir sözlükte :)))
      potansiyel "güzel kadın" olma durumu bazen gerçekten sinir bozucu oluyor. hiç tanımadığın biriyle görüşme yapman gerekiyor ve adam "oo.. izmirli bu kız, güzeldir, rahattır" önyargısıyla bakıyor sana. izmir dışında iki sene yaşadım, bu çirkin, aşağılayıcı erkek bakış açısından tiksindim.
      ayrıca başka şehirden olsam, bütün izmirli kadınların bu havalara girmesine uyuz olur, hepsini elcaazımla boğmak isterdim. seri katil olmaya müsait bir yapım var :p

      Sil
  6. hay eline ağzına sağlık! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. narda biz bile bıktıysak, izmir dışındakiler kesin nefret ediyordur hepimizden :P

      Sil
  7. Ulen bir İzmirli olamadık ki. Tüh. Meğer ne çirkinmişiz de haberimiz yokmuş :P O da bizim heriflerin şanssızlığı garipler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahaha
      şanslısınız, saçma sapan bir güzellik abidesine indirgenmiyorsunuz. sanki sokaklarda podyum edasıyla yürüyoruz, sivilcemiz çıkınca dünyayı yıkıyor, saçımız bozulunca bunalıma giriyoruz. başka da bir vasfımız yok :p

      Sil