2 Ekim 2012 Salı

AHLAK ÖLMÜŞ AZİZİM

sanırım kimse işini bir başkasını karalamadan yapamıyor artık. nedir bunun adı tam bilmiyorum aslında. ego mu, başka bir şey mi? 

geçen sene yaratıcı yazarlık atölyesindeki bütün öğrencilerime tavsiye ettiğim bir edebiyat atölyesi vardı. başka bir sanat merkezinde bu atölye. bir öğrencim telefon edip "tavsiye eder misin, gideyim mi oraya?" diye tekrar sorunca, gitmesini söyledim. aramış sanat merkezini bilgi almak için, merkezin sahibi ile konuşmuş. konuşmanın sonunda sahip, "bizde de yazarlık atölyesi var gelsene" deyince bizimki "yok ben sırra kalem hanımın atölyesine gittim geçen sene, bu sene de oraya devam edeceğim." demiş. sahip de "bizimki daha iyi, hem o sırra kalem çok yeni bu işlerde sen bize gel" gibi şeyler söyleyerek kibarca beni kötülemiş. öğrencim bunu anlatırken gülümsedim sadece. bir de içimden  "edepsiz" dedim. 

ben onlara öğrenci yolluyorum, adamların yaptığına bak. elimdeki öğrenciyi almaları değil mesele, yanlış anlaşılmasın. öyle bir kaygım olsa başka bir sanat merkezini önermem zaten. farklı atölyelere gitmelerinden zerre gocunmam. çünkü her hocadan öğrenebilecekleri şeyler olduğunu düşünürüm. mesele, beni kötülemeleri (o yeni, acemi, biz ondan iyiyiz, biz burada neler yapıyoruz v.b). üstelik ne yaptığımı, ders programımı, kaç senedir bu işi yaptığımı ya da hakkımda herhangi başka şeyi bilmeden... adam ile tanışıklığımız var. konuk olarak kendi yerimizde ağırlamışlığımız, söyleşi yapması için davet etmişliğimiz var. ben mi safım, millet mi çirkef bilmiyorum. bir daha da gelenlere tavsiye eder miyim orayı? onu da bilmiyorum. iyi, ahlaklı insanlarla yapılmalı sanat.

senelerdir bu işin içindeyim -ilgili kişinin sandığının aksine- acemi değilim yani. yine de hala alışamadım bunlara.  üç beş kişi, bir diğerini kötülemeden, sadece işimize odaklanıp çalışamıyoruz küçücük izmir'de. birbirimize destek olmayı falan geçtim... ayıp. koca koca adamlara, hele ki alanında uzman olduğunu iddia eden koca koca adamlara yakıştıramıyorum hiç.



18 yorum:

  1. yazdım sildim, yazdım sildim.. "Ham"lık başka bir şey... boşver.

    YanıtlaSil
  2. Dengesiz ya bu insanlar, bi genişleyin bi rahatlayın artık, nedir bu daralmanın sebebi..

    YanıtlaSil
  3. Malesef ki bunlar mantar gibi çoğalıyorlar.Kültür mantarı da değil üstelik.Zehirli mantarlardan.

    Ben sokaktaki cahil adama kızmayayım o zaman artık.

    YanıtlaSil
  4. hastayım ben bu adamlarda ki özgüvene, bir yanda o kadar emek verip hala öğreneceği şeyi olduğunu düşünen insanlar, öte yanda buyrun ham armutlar. sırrakalemcim varsın hep yeni olarak anıl, acemi olmayı bunlar gibi profesyonel! olmaya değişme sen:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. böyle olucaaaaam, idolüm bu adamlaaaar... tutma beni suvebeyazcım :)

      Sil
  5. Hadi ya...Her yere,her konuma yayılmış bu hastalık be...ne olacağız bu memlekette böyle... Şahıs da tanıdığım(!) biri galiba:p N.Narda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. narda :))

      kendini öv, insanları çek tamam ama bunu karşı tarafı kötüleyerek yapma bari...

      Sil
    2. Çıkmadan burnumu sokayım: Narda, tanıyorsun. İnsanlarla tanıştırdığıma da bin pişman etti. Gerçi, bile bile lades de denebilir ama hani başına gelmeden insan, yok canım bana bir şey olmaz ya da bana da yapmaz dersin ya, o hesap.:)
      Sırra, mesele kötülemesi değil. Yani bilirsin, tanırsın, izlemişsindir... beğenmezsin, eleştirirsin. O zaman zaten bunun adı, eleştiri olur. Ulan, telepati ile mi katıldın atölyelere; gökten vahiy mi indi, oohhhm dedin de gözünde bir anda atölye canlandı izledin karar verdin. Nerden anladın? Bunlar olmamışken bilmediğin izlemediğin bir konuda laf atarsan, bunu da pespayece yaparsan.. olmaz. yoksa senin de benim de olmaz böyle dediğimiz atölyeler yok mu var; hayır her şey bitti acemi.. Yav... aslında haklı; çıtırım benim.:))

      Sil
    3. evet çıtırım ben :p

      ama geçen sezon "gel benim sanat merkezimde ders ver" diyen kendisi değil miydi :)

      Sil
  6. Bu insanlar hasta. Bunlar zavallı. Bunlar ancak böyle egolarını tatmin edebiliyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. karşı dükkanı kötüleyip kendi malını satmaya çalışan tüccarlar vardır ya... işte onlardan farkları yok :)

      Sil
  7. Her alanda tutum aynı kötüle çamur at izi kalsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumun spam kutusundaymış yeni gördüm 1 ay olmuş ya...

      galiba insanın olduğu her yerde bunlar oluyor saliha. aynen dediğin gibi, çamur at izi kalsın...

      Sil
  8. seni bilen biliyo anajım. lakin biz de kendisini bu tavrıyla iyice bilmiş, öğrenmiş olduk...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya aslında kötü olan; beni kötülerken çalıştığım yeri de kötülemiş oluyor dolaylı yoldan. o adamın ekmeğiyle oynama bari, sana öğrenci yollayan, senin afişlerini kendi mekanına asan, destek olan birine yapma :)

      hoş değil...

      Sil