5 Haziran 2012 Salı

ERKEĞİN NERESİ?

kürtaj yasağıyla "namus" cinayetlerinde yeni bir çığır açacağız, büyük bir patlama yaşayacağız. malum, tecavüze uğrayan kadın bunu artık kimseden gizleyemez hale gelecek. karnı şişecek, hamile olduğu anlaşılacak ve parmakla gösterilecek. mahalle baskısı devreye girecek. "kim bilir kimle kırıştırdı fahişe" lafları dolanmaya başladığında etrafta, baba çıkıp "yok len bizim kız masum, tecavüz etmişler." mi diyecek? yoksa "bu kızın karnı büyümeden öldürüverelim. gizleyemeyiz de..." mi?

bir de madalyonun diğer yüzü var tabii... evlilik dışı ilişki yaşayan bir kadın hamile kalırsa ve "namus" cinayeti korkusuyla bebeği aldırmak isterse? bu kez de merdiven altı kasaplarının -işi bilmeyip başımıza cerrah kesilenlerin- elinde ölüme gidecek. ya da o eski türk filmlerinde gördüğümüz gibi, şişle, demir çubukla kendi kürtajını yapmaya çalışırken...

bir gazete haberi hatırlıyorum, çok değil, birkaç sene öncesinden... yeni evli genç bir çift hakkında. nişanlılık döneminde yaşadıkları cinsel ilişki nedeniyle kız hamile kalıyor. birkaç ay sonrasında evleniyorlar. fakat bebeği doğurursa evlenmeden önce hamile kaldığı anlaşılacak. üstelik yasal süre aşılmış. ailelerinin korkusuyla kendisine doktor diyen bir yaratık ile anlaşıp kürtaj yaptırıyorlar. sonuç mu? kız ölüyor. düşünün, evlenmelerine rağmen üzerlerinde baskı hisseden bu insanlar bir de evli değillerse neleri göze alırlar?

bizde namus, KADINın bacaklarının arasındadır. oysa bekçisi erkektir. bu nasıl bir çelişkidir? bacaklarımızın arasındaki "şey" bize ait değil. en mahrem organımızın sahibi bir başkası. onun isteği dahilinde kullanıma açılır ya da kapatılır. kadın söz söyleme hakkına sahip değil.

peki erkeğin neresi kadına ait hiç düşündünüz mü? ben söyleyeyim; midesi. bizim görevimiz de, erkeğin midesine bekçilik etmek; doyurmak, sulamak... bizden habersiz o mideyi kullanıma açtığında namus cinayetleri işlemeliyiz! evet kesinlikle bunu yapmalıyız (!)

son olarak diyorum ki; bunların anaları zamanında kürtaj olaydı iyiydi.


18 yorum:

  1. Bana güvenip de isyankâr yazılar yazmıyorsundur umarım.:P
    ( Bir adet daha eline sağlık..)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne var yani başım belaya girse beni savunmayacak mısın :p
      (bir adet daha teşekkürler)

      Sil
    2. Vekalet ücreti alamayacağım işlere bakmıyorum.:P

      Sil
    3. Daha iyisini yaparım: Cezaevinden kaçırırım...

      Sil
    4. prison break'in yeni versiyonunu çekeriz

      Sil
  2. Şakası bir yana ciddi yorum yazayım: Yazının temelinde oluşan suç, kategorik olarak bizde namus cinayeti olarak adlandırılmaktadır ki aslında, tam karşılığı "Tutku suçudur" iki arasında önemli bir fark var, namus cinayeti seksist bir tanımlamadır. Tek başına hiçbir zaman erkeği hedef almaz. Namus cinayetlerinde eğer maktul yani kurbanlardan birisi erkekse mutlaka kadın ile birlikte öldürülmüştür. Arka planına baktığınızda erkeğn cezalandırılması bir tür kan davası gibidir. Soyu kirletene verilen ceza. O kadar. Buna bir de TÖRE CİNAYETİ derler ki, toplumsal olumlama sağlanıp, 'gizli jüri'nin de desteği ile sanık az ceza aldığında tepki ile karşılanmasın ve toplum tarafından geri döndüğünde kabul edilebilsin. Buna bir de kader adı takılır ki toplum cilalanması tamamlanabilsin. Yasada "Töre" ya da "Namus" indirimi doğrudan sağlanamaz ama dolaylı bir indirime çanak tutar bu yaklaşımlar. "tahrik" unsuru kabul edilir. Fakültelerin akademik tartışma alanlarının dışında esamesi görünmez-di. Şimdi şimdi, spesifik olaylarda tahrik unsuru sayılmamaya başlandı.
    Oysa "Tutku suçu" tanımlaması öyle mi ya.. Adı üstünde "Tutku". İnsanın zayıf halkası. Hadi indirim uygulasana uygulayabilirsen. Seksist de değil; cinsiyet içermez. erkek ile kadın anında eşitlenir mahkeme karşısında. Sanık, daha karakola girerken 1-0 yenik başlar maça, başa bela tutku yüzünden. Hem, erkek adam "tutulmaz". Bizim okuldan bildiğimiz, ama dilimize ve halk arasına Amerikan dizi ve filmleri ile giren bir tanımlamadır. Halk arasında benimsenmese, kolay kolay da arkaik beyinli hakimlerin ve savcıların (genel bir tanımla olduğu için sorun olmaz) kabul edemeyeceği türdendir; fena halde tahrik edicidir, cinsel içeriklidir ve rengi kırmızıdır. Ödleri kopar bu yüzden. Namus ya da Töre.. Ne zaman Tutkuya terfi eder işte o zaman, insanlar evliyken bile korkmaktan kurtulurlar.

    YanıtlaSil
  3. Nasıl oldu da birden bunları konuşmaya başladık bilmiyorum. Akıllarına ne eserse ahlak kurallarını (sözde onlar ahlaklıdır), insan haklarını (sözde onlar daha insancıldır), kadın haklarını (sözde Anne kavramının kutsallığına inanırlar), aile terbiyesini (aile terbiyesini geçtim bari terbiyenin kelime anlamını bilselerdi) hiçe sayarak aymaz bir tutum sergiliyorlar. Şaşkınım, gündem değiştirmenin ve bir ülkeyi berbat etmenin en kolay yolunun araştırısını yapıyorlar sanırım. Evet kürtaj olsalardı keşke!

    YanıtlaSil
  4. aslında hiçbir şey 'birden' değil tabii... giderek dozu artıyor sadece :)

    YanıtlaSil
  5. Siyasi gidişat değil belki ama, "kürtaj" mevzusu 'birdenbire' oluverdi. Ne de olsa haksız ve erki elinde bulundurmayanların tercihi olmayacak yasaları ağız kalabalığında geçirmeleri gerekiyordu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. abarttılar iyice. bundan sonra sıra nelere gelecek acaba?.. artık ne yapsalar şaşırmayacağım. şaşırma özgürlüğümüzü bile elimizden aldılar :p

      Sil
  6. Olmamışlar işte anaları :))

    YanıtlaSil
  7. Bravo, 10 numara yazı.

    Son cümle harika, tam bunları anlatmışsınız bir cümlede.

    YanıtlaSil