4 Haziran 2012 Pazartesi

ÇEKİN ELLERİNİZİ!

tecavüz mağduru doğuracak (9 ay boyunca karnında taşıdığı bebekle her gün yeniden yeniden o anı yaşayarak) ve devlet bakacak? bunun adı da insan hakları olacak... yaşam hakkı olacak... o kadının yaşadığı travmayı ne yapacak devlet? o kadına (hatta belki o kız çocuğuna) hala "yaşıyor" diyebilecek miyiz? normal bir insan gibi hayatına devam ettiğini düşünebilecek miyiz? ya o bebek? onun, bir tecavüz sonrası doğmuş, istenmeyen çocuk olma travması? 

her şeyi geçtim; sağlıklı bir kadın, üstelik evli, çocuk kocasından. o çocuğa bakamayacağını düşünüyor maddi ya da manevi durumundan ötürü. belki hazır değil anne olmaya, ne olacak? doğuracak. geleceğin mutsuz, asosyal, sosyopatıyla uğraşacağız toplumca. 

öyle ya, devlet harika çocuk yetiştiriyor. yurtlar mutlu mesut çocuklar ile dolu. devlet illa analık yapacaksa önce sokakta yaşayan evsiz çocuklarına sahip çıksın. tinerden kafası bir dünya dolaşan, çöpten yiyecek toplayan, tepesinde çatısı olmayıp yağmurda uyuyacak yer arayan, dilenen, gecenin köründe mendil satan çocuklarına sahip çıksın. 

anne olmak bir tercih meselesidir. bir insanın kendi hayatını bu denli etkileyecek bir konuda seçim hakkının elinden alınması faşizmdir. hiçbir kadın keyfinden kürtaj olmaz. kürtaj kadın için başlı başına bir travmadır zaten. eğer bir kadın bunu göze alıyorsa mutlaka çok güçlü sebepleri vardır. 

bir erkek kalkıp kadına özgü bir şeyin kararını alıyor. hangi hakla? ben vermiyorum bu hakkı onlara bir kadın olarak. anne olmak ya da olmamakla ilgili kararımı onlara devretmiyorum!

son iki aydır çalıştırdığım grup psikologlardan oluşuyor. bir  kısmı adliyelerde çalışıyor; bağımlılarla, tecavüz mağdurlarıyla... gelip bir de onlarla konuşsunlar bu konuyu. amcası, dayısı, abisi, hatta öz babası tarafından tecavüze uğrayıp hamile kalan, daha reşit bile olmamış, çocuk yaşta mağdurların hikayelerini dinlesinler. sonra kendi kızlarını,  kız kardeşlerini koysunlar onların yerine... ve hala fikirleri değişmiyorsa... insan değildirler!

hepsine kadınlık hormonu takviyesi yapılıp, üzerine bir de cinsel istismarda bulunup fikirlerini yeniden almak gerek. acımasız mıyım, iğrenç miyim? onlar kadar değil!

lanetliyorum hepinizi! çekin ellerinizi bedenimden! 

22 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. özgür iradesi olmayan, aciz bir kadın yapmaya çalıştıkça onlar beni, en eski asilerin arasına karışıp, bir cadı olup, lanetleyeceğim hepsini yakılana dek...

      Sil
    2. ne shakespeare'i, sırra kalem beaa :)

      Sil
  2. İltifat da yaramıyor.:P

    YanıtlaSil
  3. sırrakalem, elinize sağlık.
    güzel bir haykırmaydı.

    YanıtlaSil
  4. :)bu gülücük diyalogunuz için:)
    Ama bu mevzudan ötürü sinirlerim zıp zıp, açıklamalara yenileri eklendikçe daha da bir fenalaşıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zıplatmayacak gibi değil açıklamalar. hepsini bir kaşık suda boğasım var. bir kaşık mı dedim? su israfı olur, bir damla bile çok onlara.

      Sil
  5. ya yorumunu sildim yanlışlıkla, üşenmezsen tekrar bırak bende yayınlayayım. olur mu? çok tuhaf oldu evet..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. derya :))))
      ne yazmıştım acaba hatırlamıyorum ki. yeni bir yorum yazayım ben :)

      Sil
  6. kadınlık hormonu, cinsel istismar falan işe yaramaz bu yaratıklarda sırrakalem. Direkt yakacaksın :)

    YanıtlaSil
  7. Elinize sağlık. Hepimizi delirttiler en sonunda.. Öfkeli kalabalık görsünler şimdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. evet, öfkemizin dozu giderek artıyor.

      Sil
  8. Lafları ezberletilmiş tipler TV ekranlarında boy gösterdiklerinde, o ilk paragrafta bahsettiğin gibi, tecavüz mağdurları ile ilgili gelen soruları inanılmaz iğrenç biçimde geri püskürtüyorlar. Ne büyük kepazelik! Kadına şiddeti durdurma konusunda bir adım atamazken bir başka şiddet eylemine maruz kalıyor kadınlar. Bir insan kendi bedeni üzerinde söz sahibi olabilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kadına şiddette bir takım değişiklikler olacak sanırım. birazdan onunla ilgili kısa bir yazı yazacağım ben de zaten.
      "kepazelik" sözü az gelir bunlara!

      Sil
  9. Böyle ciddi,hassas,çok değişkenli bir konu, ekranlardaki uslubun (en son Gökçek denen "şey"inkine rastladım) çirkinliği,bayağılığı,"ilimsizliği",dayatmacılığına bak,bir de ahkam kesenlerin erkek olmaklığına...pes diyorum başka da bir şey diyemiyorum!N.Narda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fena halde sinirlendiriyorlar bizi. ama onlardan çok sinirleniyorum siyasi olmayan destekçilerine...

      Sil
  10. Hrika yazmışsın Sırrakalemcim.Altına imzamı atarım.

    YanıtlaSil