20 Nisan 2012 Cuma

yaseMİM



bricit tarafından sobelenmişim yine, fakat bir yanlışlık var sanırım. mimin adı görselden de anlayacağınız üzre ("ay çok şekersin ödülü" olarak çevirmişler) pek tatlı. bunu bana "bile" yollayan bizim bricit bu kibarlıkla, incelikle hala nasıl evlenemedi bilmiyorum ama uzun sürmez kanaatindeyim.

işte başlıyorum:

1- mesleğin seni mutlu ediyor mu?
mesleğim, evet. işim mutlu etmiyor ama. daha önce de yazmıştım (burada), başkalarına hobi gibi görünen şey sizin işinizse uzaktan davulun sesi hoş geliyor. oysa yaşayan için türlü sıkıntıları da beraberinde getiriyor. sonuçta işimi belli bir kuruma bağlı yapıyorum ve o kurumun kurallarına uymak konusunda sıkıntılar olabiliyor. o kurumda, sizin tepenizde bulunan insanlar ile de sıkıntılar olabiliyor. mesele sadece bir kuruma bağlı olmak değil tabii, özel de çalışabilirsin. onun da sıkıntısı ayrı. severek yapıyorum mesleğimi ama herkesin sandığından daha yorucu. bazen beynim süngerleşmiş gibi geliyor çıktığımda. ya işte bricitcim, bizim iş de kolay değil be, her iş gibi yani... sonuç olarak; mesleğimi seviyorum ama işimi çok sevdiğim söylenemez. mümkün olsa değiştireceğim. elimden başka iş gelmediğinden değiştiremiyorum da(!)

2- dilediğin meslek miydi?
öyleydi. istemeden yapılabilecek bir şey değil zaten. 

3- yalnız mı, ilişkide yaşamayı mı tercih ediyorsun?
hiç düşünmedim böyle bir şey. ben yalnız da gayet mutlu olabilen insanlardanım. ilişkim varken de yalnızlığımı engellesin istemem zaten. özgürlüğüme düşkünüm. şu an keyfim gayet yerinde. sevgili ile ortak çok şey yapıyoruz, ilgi alanlarımız, keyif aldıklarımız benzer. ama yalnız kalmayı, ayrı olmayı da tercih edebiliriz arada.  herkes kendi arkadaşlarıyla rahatça görüşebilir mesela... insanların kendilerine ait alanları olmalı. boğulurum ben yoksa. demem o ki; beni sıkacak bir ilişki yaşamaktansa yalnız olayım zaten. 

4- tatsız durumlardan kaçınmak için yalan söyler misin, dürüst ol!
o sondaki ünlemi ben ekledim. pek bir tehditkar geldi soru. hani neredeyse annemin parmağını hissettim tepemde. yalan söylemeyen insan yoktur. hatta canlı yoktur. benim köpeğim bile bir kusur işlediğinde ben yapmadım der gibi havalara bakıyordu. kızsan kızamazsın elinde delil yoksa, o derece iyi rol kesiyor hınzır. ben de söylemişimdir. kolay sallayan biri değilim, çoğu zaman karşımdakinin kızacağını bilsem de doğruyu söylemeyi tercih ederim. ama dedim ya, herkes yalan söyleyebilir. ya bir de benim işim yalan söylemek, eve iş taşımıyorum anacım. bütün gün yeterince yalan söylüyorum ben zaten. 

5- yabancı bir dil konuşuyor musun?
konuşuyordum, yazıyordum... hatta bir dönem rüyalarımı bile ingilizce görüyordum. yüksek lisansa başlarken bir yıl yabancı diller bölümünde ingilizceye maruz kaldık. sabahtan akşama kadar türkçe konuşmak yasak ders işleyince istemesen de öğreniyorsun. o günler çok geride kaldı. şimdi zor. uzun zaman kullanılmayınca köreliyor yabancı dil. yeniden harlamak gerek ateşi.

6- rüyandaki evde oturuyor musun? taşınmak veya yurt dışına gitmek istiyor musun?
kaç kişi rüyalarındaki evde oturuyordur ki? sabancı ailesinin mensuplarını saymıyorum tabii... yok o kadar şanslı değilim. kaldı ki, bizim oturduğumuz evler belki de başkalarının rüyasındaki evler. biraz şükretmek gerek sanırım.

7- mobilya değiştirmeyi sever misin?
ben kurulu düzenini seven insanlardanım. üç günde bir sıkılıp eşya değiştirenlerden değilim. "müdavim tipler"denim. gittiğim mekanları bile kolay değiştirmem. çok sıkıcıyım galiba.

8- çevreye, hayvan korumaya katkın var mı?
yaaani... katkı sayılır mı bilmem, ufak tefek şeyler benimki. yazın kediler için kapı önüne su dolu kap koymak, ara ara yiyecek bırakmak gibi... ha bir de geri dönüştürülebilir atıklar meselesi var. onları çöpe atmıyoruz, ayrı bir poşette biriktiriyoruz. haftada bir belediye gelip topluyor, sonra sana yeni bir çöp poşeti bırakıyor biriktirmen için falan... arada, kendimi de içine atasım, geri dönüştürülesim var. neye dönüştürülürüm bilmiyorum artık.

9- televizyon ve filmleri sever misin?
ben televizyonu sadece uyurken ninni niyetine açan, o zaman da sesini asgariye getirip, ışığı rahatsız etmesin diye poposunu dönüp uyuyan bir insanım. yani gözümle değil, popomla izliyorum. gerçi yazın bazen izliyorum, boş zaman çok diye. film izlemeyi severim ama televizyonda değil. araya giren reklamlara tahammül edemiyorum. sabırsızım galiba. ya da salağım. reklam giriyor ne izlediğimi unutuyorum. hatta bazen reklam girdi diye başka şeylerle ilgilenmeye başlıyorum, bir bakıyorum tv açık hala, film bitmiş. "aaa ben film izliyorduuuum..." diyorum. gel-git akıllıyım belki. ne dersen artık...

10- bırakmak istemediğin kötü huyların var mı?
var mı? kötü huylarım var da, bırakmak istemediklerim var mı? yok. ben bütün kötü huylarımı bırakmak istiyorum da, onlar beni bırakmıyor.

11- loto veya benzeri şans oyunu oynar mısın? 
nadiren. "bu hafta kesin oynayacağım" der, her defasında da unuturum. ah bir unutmasam bana çıkacak zaten. bütün bu blog alemini satın alacağım. buraların ağası ben olacağım.

eeeeendddd di oskııır goos tuuuuuuuu;
Arkaik Harfler, Maya, NilsuvebeyazNilhan, Sevda ve ve ve dileyen herkes tabii... çok kişi mimlemek istiyorum ama hala kimlerin sevip, kimlerin sevmediğini ezberleyemediğimden...

8 yorum:

  1. İlki benden başkasının anlayamayacağı kadar karışık olduğu için ikinci kez sadeleştirerek yazıyorum.:)
    1- Sana "sıkıcıyım" demeyi yasaklamam lazım.
    2- Hayatından gaayet memnun olmandan son derece memnun oldum.
    3- Mesleğinin aslında bu ülkede hâlâ meslekten sayılmadığını biliyor musun? Ciddiyim, pasaport işlemlerinde meslek kısmında ismi geçmiyor. Dolayısı ileyurtdışına çıkmaya kalktığında, "iş"in meslek hanesine yazılacak demektir. Bu durumda, mesleğin=işin olacak devletin gözünde. O yüzden, o soruyu yeniden düşün bence.:)
    4- Şu loto işine yeniden sarsak mı?

    YanıtlaSil
  2. 1- benim her dediğimi ciddiye almanı yasaklamam lazım.
    2- memnun olmama memnun olmana memnun oldum
    3- hangisi? resmi kurumdaki mi, özel yaptığım mı? ikisi de benim mesleğim. fark etmez, birini saymazlarsa ötekini kullanıyorum zaten. genelde resmi kurumdakini söylüyorum hem ben. o hem mesleğim, hem işim.
    4- sahte loto yapıp satsak daha çok para kazanırız :p
    5- beş yokmuş.

    YanıtlaSil
  3. 1- Ciddi olamazsın.:))
    2- Resmi kurumdaki. e bir karar ver sen de ama.:P Bi işim diyorsun,bi mesleğim diyorsun hadi ben biliyorum ama okuyanlar nerden bilsin.:))

    YanıtlaSil
  4. hayatım karışık bebeğim :P
    aldığım eğitim tek yönlü değil, ben ne yapayım. her ikisini de olayım diye programladılar beni.

    YanıtlaSil
  5. :))aynen bende kendımı gerı donusum posetıne atsam ne olurdum acaba:)
    tvdekı reklamların uzunluğundan o canım fılmı dızıyı bende unutuyorum malesef:)
    tesekkur ederım yaseMİMi cvpladığın ıcın:) cok sekersın canım sevgıler:)

    YanıtlaSil
  6. ben teşekkür ederim biricit, benden de sevgiler :))

    YanıtlaSil
  7. Sırrakalem'im çok teşekkürler, inşallah vakit bulup cevaplayabilirim, zira öyle çok ama öyle çok iş var ki :(

    YanıtlaSil
  8. ayy yazını okurken çok eğlendim, yorumlarda hepten koptum:)) süperdi avram'a yanıtlar:)))
    mimi en kısa zamanda yanıtlicim efenim, sevgiler:)

    YanıtlaSil