4 Kasım 2011 Cuma

KİBAR'DAN HAVADİSLER

avram cadısının (erkek cadı oluyor mu bilmem, olmuyorsa bile bir hatadır olmuş) sinir taktiklerini uygulamaya karar verdim. adamı yarım saat beklettim. fakat hiç sinirlenmişe benzemiyordu, aksine beni görünce sevindiğini bile söyleyebilirim. ayrıca operayı hiç sevmediğini öğrendim. yine de, "arkadaşım olacak sahnede, ayıp gitmem lazım, beni yalnız mı bırakacaksın" gibi türlü bahaneler sıraladığımda; "tamam gelirim canım" dedi. dedi yani, gelecek. orada uyusa da, sıkılsa da gelecek. önemli olan geleceğini bilmek zaten... ben de acıdım onu götürmemeye karar verdim. 

mont, palto tutturma işini henüz deneyemedim. "malum kişi"nin de (bkz. avram cadısı) dediği gibi, titrek bir insanım ve üşüdüğüm için üzerimdekileri zaten çıkarmıyorum. ve fekat, dün elimde dosyalarla yanına gittiğimde derhal alıp o taşıdı. hanesine bir kibar puan daha eklendi. gel gör ki bir şey öğrendim... meğer bizim kibarın arabasının kilidinde sorun varmış. yani istesem de ben o kapıyı açamazmışım. adam aceleyle inip, arkadan koşar adım dolaşıp benim kapımı bu sebeple açıyormuş sanıyorsun değil mi? hıh... sen öyle san! kapı kolunu yaptırmış. fakat yine de kapımı kendisi açacakmış, hoşuna gidiyormuş. bak bak bak... ne adamlar var yahu, bu yaşımda yeni keşfettim iyi mi...

ayrıca... sıkı dur; çayıma atılacak şekerin kağıdını ben açacakken elimden alıp açtı. kahvemin yanında gelen çikolatanın kağıdını da... nasıl ya?.. ben bile şaşırıyorum. altından ne çıkacak bunun bakalım. hayırlara vesile olsun işşalla... amin.

11 yorum:

  1. Avram cadısı haklı olabilir :) Erkeğin bu kadar kibarı hayra alamet değil! :)

    YanıtlaSil
  2. pöf... hevesimi kursağımda bırakacaksınız yani illa...
    ben de işkilleniyorum aslında ama du bakalım :)

    YanıtlaSil
  3. Son bir şey kaldı.. eğer onu da yapıyorsa, bu adam tekin değil demektir..Arabanın bagajına bak ( nasılyaparsın bilmiyorum,o senin sorunun) yedek kaban, mont falan da varsa, hani sen titreksin ya ihtyacın olabilir diye.. Sen şunun cebini bana versene, benim bu insanı dövmem lazım. Bu nedir kardeşim. Alıştırıyor bunular gibi tipler sizi, sonra istersiniz de istersiniz artık. Çayın şekerinin, kahvenin çikolatasının ambalajını açmak da ne demek..Naapıyor bu arkadaş???

    YanıtlaSil
  4. sevgili avram, arabanın bagajında yedek kaban var evet. ben titrek olduğum için istersem verebileceğini söyledi zaten. lakin sevinebilirsin, o kaban benim için konmuş değil. kim üşürse o giyer hesabı... yine de düşünmüş yani, benden geçer not alır. eh buna ne diyorsun?

    YanıtlaSil
  5. Ne diyeceğim başımıza taş yağacak.. Sinir etti beni.. Sen şunun telefonunu versene bana. Kaşındı bu kaşındı..

    YanıtlaSil
  6. buraya mı yazayım? telefonunu yani...

    YanıtlaSil
  7. AVRAM! benim kapımı açtığını hiç hatırlamıyorum ama...

    :))

    YanıtlaSil
  8. Allah kuru iftiradan saklasın..Rüyamda görsem,kabus sayarım. Ben ve kapı açmak. O kapı kolları ne için yapıldı kardeşim? Herkesin kapı kolu kendine. Maya Hanım, Maya Hanım. Lütfen iftira atmayınız.:P:P

    YanıtlaSil