18 Temmuz 2012 Çarşamba

CEP TELEFONUMDAKİ REKLAM

öğleden sonra sevgili aradı akşam sinemaya gitme isteğiyle. malum, gidilebilecek en serin yer orası diye pek üzerinde durmadan, filmi araştırmadan hemen kabul ettim. bizimkinin sıcak başına vurdu bu aralar, sürekli yanlış yollara girip duruyor. daire çiziyoruz kipa'yı bulacağız diye. sonra da hep suçu bana atıyor. geçen gün ben çok hastaydım, yolu kaçırdı, "sana bakayım derken oldu" dedi. bugün gayet iyiydim yine daireler çizmeye başladı ama yeni bahane yok; "senin yüzünden yanlış yola girdim, sana bakarken oldu." neyse sağ salim vardık. önce kahve keyfi yaptık, hani şu su püskürtmeli serinletme yöntemi olan yerlerden birinde. ben, eve de bundan istiyorum diye tutturdum. koltuğa yayılmış, bilgisayarımı kucağıma almış yazarken şöyle tepemden arada bir minik su zerrecikleri gelse fena mı? sevgili de bu fikri sevdi. ay ne güzel olur şöyle böyle diye konuşurken ben caydım. "bunu eve yaptırmak çok maliyetli olur vazgeçelim." yani birimizin en azından mantıklı olması lazım değil mi? mantıklı bir insanım çok şükür.

sonra biletlerimizi alıp içeri geçtik. salon bomboştu. pek severim böyle boş salonda film izlemeyi. ilk iş ayakkabılarımı çıkarırım. ev moduna geçerim. ben o moda geçerken ve telefonumun sesini kapatmışken tam, alet kıpraştı. baktım bir istanbul numarası. açtım:
ben- efendim?
tel- cinsel gücünüzü artıracak...
ben- ne? (sevgiliye döndüm) a... ne diyor bu ya, cinsel gücümü artıracakmış.
sevgili- ne?
(telefonu tekrar kulağıma götürdüm)
tel.- ürünümüz bakanlık onaylı olup....
ben- hem de bakanlıktan onay almışlar
sevgili telefonu kaptı elimden ve gerisini o dinledi. arayan ne dedi o esnada bilmiyorum ama bizimki pis pis sırıtıyordu. versene ya, deyip almaya çalıştım, vermiyor. ben çekiyorum, o kulağına götürmeye çalışıyor hahaha diye gülerek. son bir hamle ile atıldım telefona "geceleriniz uzayacak" sözünü duydum ve güç bela kapama tuşuna bastım. bu arada içeri giren bir çift, tam önümüzdeki yerlerine otururken tuhaf tuhaf bize baktıysa da, bir şey anlamadılar. öyle umuyorum yani.

bu cep telefonu aracılı reklamları iyice abartmışlar anlayacağınız. sinemada ne cinselliği kardeşim! ayrıca gecelerimiz nasıl uzayacak yaz günü? doğaya aykırı. yazın gündüzler uzun ve sıcak, geceler kısa ve sıcak geçer. bunu herkes bilir. bu sıcakta da seks falan yapılamaz. ayrıca ilaç satacaklarına "bu sıcakta seks olmaz" diyenler için üretilmiş 'havadan su zerreciği püskürtmeli soğutma sistemleri' falan satmalılar.


ya da bu ilacı alana şiir yollamalılar mesaj reklam olarak. o kızı bu sıcakta başka türlü tavlayamazsın. o ilacın son kullanma tarihi geçemeden sıcakta bozulur heba olur, ben sana diyeyim.

azıcık filmden de söz edeyim; oliver stone'un yeni filmi vahşiler'i izledik. nedense çok umutlu girmemiştim filme, nedenini izleyince anladım. çok sevdiğim söylenemez yani. ayrıca pek bir tarantino kokuyordu film. gereksiz bir film olmuş kanaatindeyim. neyse yeter fazla bile yazdım film hakkında. ne o öyle sanat manat...


21 yorum:

  1. ÖNCE TEKZİP KISMI:
    İlkinde hastaydın; bayılma ya da kusma emareleri gösteriyordun. İkisi de iyi bir durum değildi. İLincisinde bi rşey anlatıyordum ve elli tane araba girdi araya, dönüşü kaçırdım.Sıcak çarpmış ya da sana seyre dalmış falan değildim. Düzeltirim. Bu düzeltmeyi aynı büyüklük ve alanda yayınlamazsan ayrıca dava ederim.
    ha bir de pis pis değil, pişmiş kelle gibi srıtıyordum ve kahkahayı basmak üzereydim. Tencere tava, banka, kredi kartı reklamı, ödenmeyen kredi borcu uyarısı falan çok dinledim telefonda amma bu ilkti. Ama bak, Allah için adamların ürünü, Tarım ve Köyişleri bakanlığı onaylı. Sağlam mış yani. Peospektüsünde bir de oda sıcaklığında koruyun yazıyorsa tamamdır. Milletin geceleri şenlenecek.:P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman niye "sana bakarken oldu" diye beni suçluyorsun her defasında alla allaaa...

      hıı bakanlık onaylı. kürtaj da yasaklanıyor zaten. bu ilaç sayesinde geceler uzasın, geceler şenlensin, durmadan üreyelim. tavşan sanıyor bunlar bizi :P

      Sil
    2. Arabada huysuzluk yapabileceğim bi tek sen vardın o sırada.:P

      Sil
  2. çok tatlısınız ya siz :)
    ( hem yazıyı beğendim hem de alttaki yorumları :) )

    YanıtlaSil
  3. :))))))))
    hahahaha ya bence bu dünya çok eğlenceli bi yer, hele bu memleket, oofff offf:) bu karikatüre de bayılırım, konuyla pek örtüşmüş:)

    Avram, mıymıy'a bu kadar benzemen korkutuyor beni, hem karga ol hem de suçu başkalarına at, valla yeteneklisiniz bu konuda ne diimm.canım sırrakalemim allah sabır versin sana:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yahu suvebeyazım, adam gözlerini benden alamıyor ama burada ulu orta yazmaya da çekiniyor tabii dalga geçersiniz diye (özellikle de senin diline düşer). korkusundan böyle kıvırıyor. yok araba girmiş araya, yok bilmem ne :p

      Sil
    2. Kızım ben karga falan değilim bu biiirrr. Yön duygum epey gelişkindir bu da ikiiii.. Mıymıya selam söyle bu üç.

      Sil
    3. Ha diyorsun gözlerin dört dönsün, fel fecir okusun, sağdan soldan alama öyle mi?
      Bence mahsuru yok.:P

      Sil
    4. :)))) sırrakalemim biliyorum biliyorum, ama o söylemese de düşer dilime:))) görmüyor muyuz, bak bi senden önce var bi senden sonra, nası geçti huysuzluğu, mülayim bişi oldu:)))

      Avram:) bi gün kaybolmadığını yazsın sırrakalem inanayım, yahu bu kaç etti habire okuyoruz,aaaa:))

      Sil
  4. Bana denk gelse öyle bir reklam valla ne cozlarım haaa :) İyice manyadı bunlar.. Onu bunu boşver de karikatür sabah sabah iyi geldi :)))

    YanıtlaSil
  5. Geçen aynı reklama ben radyoda denk geldim.
    "Başıma gelmez demeyin. Allah korusun birgün herkesin başına gelebilir. Bu ilaç sizi bir külhanbeyine döndürecek." Fıkra gibi ya. Dinle ve gül. Eşimi de dürtüklüyorum ama. Duydun mu canım diye. Maksat o da gülsün gariban .
    Zaten bakanlık onaylamış boru mu?Sana iyilik de yaramıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yakında bu ilacı kullanmayı zorunlu hale de getirir bunlar. üreyelim, üçer beşer çocuk yapalım diye :)))

      Sil
  6. Şimdi de sesli reklamlar başlamış demek telefonda, mesajları okumadan siliyorduk iyiydi. :) dinlemenin parasını da bizlere yazdırmıyorlardır inşallah..

    Oliver Stone ismini baygın filmlerle özdeşleştirir olmuştum son zamanlarda. Bu filmi bakalım ne zaman denk gelecek?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yakında telepati ile direkt beynimize ulaşıp reklam yapmanın sırrını çözecekler. ya da rüyalara girmeyi... tam rüyanın ortasında bir kadın, elinde ürünü ile gelip tanıtıp yapacak. korkuyorum bu gidişattan :)

      Sil
    2. Vladimir uzun uzun üstüne yazı yazılacak bir film değil. Ciddi boyutta Tarantino (özelde pulp fiction) öykünmeleri ile dolu. Hatta Salma Hayek'in ayakları ve ayak masajı bile var.:)) Bir ara ben naapıyorum deyip kendine gelme çabası içine girmiş Stone ama orada da dağılıpğ gidiyor zaten film. Aynen dediğin gibi bayılma noktasına getiriyor insanları. Finalinde ise ne yaptığını anlayan varsa beri gelsin. İki ayrı son ama neden iki ayrı son anlaşılmıyor. Tamam başrol oyuncusu bir şeyler geveliyor ağzında ama ııhhh.. Yeterli değil. Nixon'dan beri uzak duruyordum Stone'dan, sanırım epey bir süre daha uzak duracağım.:)

      Sil
  7. karikatüre bayıldım : )iyi geldi bu sıcakta zira saatlerdir ofiste elektrik de yoktu tırlatmama 5 kala yetişti yanii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevindim :) elektrik olmamasına değil tabii, iyi gelmesine :))

      Sil
  8. cok doğru demıssın bu sıcakta ınsan yerınden kıpırdayamıyor ne sevısmesı yahu:)) o zerrecıklı su puskurtmelerınden ufonunda var bende alıcam kesınlıkle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o ufoya ben de niyetlenmiştim ama arkaik harfler almış hiç memnun kalmamış. o yüzden caydım ben. bütün tavana yapmak istiyorum kafelerdeki gibi :))

      Sil