11 Temmuz 2012 Çarşamba

BİR KELİME, BİR BLOG MİM

kısa bir tatilin ardından evimde huzurlu, yalnız ve sıcaktan serilmiş durumdayım. bir sürü yazıyı kaçırdım ama günler öncesine dönüp tek tek tüm yazılanları okumam mümkün değil itiraf edeyim. yine de özellikle baktığım birkaç blog oldu, onu da itiraf edeyim. itiraflarım ve ben, gitmeden önceki biricit mimini yanıtlamaya geldik. 

beni bir kelime ile anlat mimi... amanıııın dünyanın en zor şeyidir kısacık yazıya upuzun anlamlar yüklemek. hele de birkaç kelime... ben ki en çok, "ıssız adaya düşseniz yanınıza alacağınız üç şey ne olurdu?" sorusuna gıcık olurum. ben o üç şeye karar verene kadar adanın ıssızlığı kalmaz, keşfedilir de jet sosyetenin tatil mekanı olur ayol. 

ama bu kez başaracağım. bu kez, hem de bir kelime ile, anlatacağım. biricit eşittir doğal. sanırım en uygun niteleme bu benim için. biricit doğal, içinden nasıl geliyorsa öyle yazıyor. düşüncelerini beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz, mantıklı bulursunuz ya da bulmazsınız, ciddiye alırsınız ya da güler geçersiniz, söylediklerine katılırsınız ya da katılmazsınız. ama size göre en saçma şeyi söylemiş olsa bile bilirsiniz ki, içtendir. sanırım benim biriciti okumamdaki en büyük etken de bu. bazen yazdıklarına gülüyorum, beni eğlendiriyor, bazen yersiz de bulabiliyorum ("niye takmış kafaya, niye kızmış ki bunu ciddiye alıp?" gibi) ama samimi buluyorum. işin özü budur. bitti. 


bu da biricit'in çeyizine araba. benden...


ilk kez kimseyi mimlemeyeceğim. bir arkadaşım vardı durur durur her fırsatta "benim hakkımda ne düşünüyorsun?" derdi. bıkmıştım. yahu ne düşüneceğim kırk yıllık arkadaşımsın işte, hala ne soruyorsun! sinir olurdum. hiçbirinize sormuyorum, hakkımda istediğinizi düşünün arkadaş. yok ben illa yazıcam, sana uyuz oluyorum diyen varsa memnuniyetle mimlerim kendisini. onun ötesinde kimi mimlesem kötü bir şey yazmayacaktır. o sebeple isteyen varsa (niye isteyecekseniz) yazsın. 


11 yorum:

  1. Tatil yapıp döndüğün, giderken giydiğin kıyafetlerle dönüşte gördüklerim arasındaki farktan belli oluyordu.:) (Telefondaki o nispet yapan sesini hiç karıştırmıyorum.:P)

    YanıtlaSil
  2. cennette gibiydim ya... bir tek palmiye yaprağıyla yelpazeleyen yerliler eksikti :P

    YanıtlaSil
  3. Çağırıvereydin kaz dağlarından,
    yerli çok orada.:P

    YanıtlaSil
  4. İyi geceler.Sohbetinizi bölmek istemedim ama hoşgeldin Sırrakalem hocam:)
    Ne güzel yapmışsın tatile gitmekle.
    Ohh içine sinsin.Yarın görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kamikazecim hoş bulduk :))

      boşluk bulunca fırsatı değerlendirdim. yarın gayet dinlenmiş, keyiflenmiş, dinç geleceğim yanınıza. görüşürüz :))

      Sil
  5. Ne kadar güzel.çok sevindim senin adına:)Görüşmek üzere:)

    YanıtlaSil
  6. Tek kelime..''canım'' sırrakalem:)

    YanıtlaSil
  7. hoşgeldiiiinnn, ben de nerelerde diyorum yahu, tatilin güzel geçtiği belli, yazsana bi ara:))

    efenim sen mimlemesen de ben cevaplicim, ben seni 'eğlenceli' olarak nitelendiriyorum, hem de çook:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz üç beş kişi, kendi aramızda eğleniyoruz gibi geliyor bana zaten :)))

      Sil